Äkillinen kriisitilanne
Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla. Tärkeintä on, ettet jää huolesi kanssa yksin. Avun hakeminen itselle voi tuntua vaikealta.
Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista tukipalveluista, jotka tarjoavat apua ja neuvoja erilaisiin elämäntilanteisiin sekä tietoa Nyyti ry:n ennaltaehkäisevistä opiskelijoille suunnatuista palveluista.
Jos tarvitset hoitoa välittömästi ja kiireellisesti, soita hätänumeroon 112.
Apua äkilliseen kriisitilanteeseen
Valtakunnallinen kriisipuhelin
MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ylläpitämä suomenkielinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ympäri vuorokauden.
Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.
Kriisikeskukset
Kriisikeskuksesta saat tukea vaikeaan elämäntilanteeseesi – lähetteitä tai diagnooseja ei tarvita. Kriisivastaanotoilla neuvotaan tarvittaessa palveluiden hakemisessa.
Halutessasi voit asioida nimettömänä. Kriisivastaanotolla voi asioida yksin, puolison tai perheen kanssa. Toimintamuotoja ovat mm:
Nuorten kriisipiste
Nuori, et ole yksin!
Oletko vaikeassa elämäntilanteessa? Onko sinulla ongelmia ihmissuhteissa? Tunnetko itsesi yksinäiseksi? Haluatko oppia kohtaamaan itsesi myötätunnolla?
Moni ikäisesi tuntee tällä hetkellä yksinäisyyttä tai riittämättömyyttä. Nuorten kriisipiste on sinua varten – löydät luottamuksellista keskusteluapua ja tukea arkeen.
Nuorten Kriisipiste palvelee 12–29 -vuotiaita nuoria ja heidän perheitään, riippumatta asuinpaikkakunnasta.
Valtakunnallinen päivitysapu
Päivystysapu puh. 116117 on hyvinvointialueesi järjestämä neuvontapalvelu, joka neuvoo äkillisissä terveysongelmissa.
Soita Päivystysavun numeroon 116117 ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysavussa terveydenhuollon ammattilaiset kertovat, vaatiiko tilanteesi käynnin päivystyksessä.
Muita auttajatahoja
Nyytin palvelut
Muita tukitahoja
Kaikki sivun linkit avautuvat uuteen ikkunaan.