Haku NyytiCoachingiin
Haluatko saada coachausta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen? Kaipaatko tukea työelämään ja -uraan liittyvien tavoitteidesi ja mahdollisuuksiesi kirkastamiseen? Tule mukaan NyytiCoachingiin!
Haluatko saada coachausta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen? Kaipaatko tukea työelämään ja -uraan liittyvien tavoitteidesi ja mahdollisuuksiesi kirkastamiseen? Tule mukaan NyytiCoachingiin!
Haluatko saada coachausta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen? Kaipaatko tukea työelämään ja -uraan liittyvien tavoitteidesi ja mahdollisuuksiesi kirkastamiseen?
Tule mukaan NyytiCoachingiin!
Opintojen ja kaiken muun yhteen sovittaminen vaatii suunnittelua ja ajankäytön hallintaa. Mutta pitääkö kaikkea optimoida kello ja kalenteri koko ajan kädessä? Pitääkö herätä aamuviideltä suorittamaan tehokkuusrutiineja? Vai voisiko koko tätä [...]
Koetko yksinäisyyttä tai ulkopuolisuutta opinnoissasi? Tuntuuko siltä, että omaa paikkaa korkeakoulusta ei vain tunnu löytyvän? Mitä tunteita yksinäisyys sinussa herättää ja miten pärjäät hankalien tunteiden kanssa? Kaipaatko keinoja, jolla yksinäisyyden herättämiä hankalia tunteita voi lievittää? Tule mukaan chattiin juttelemaan yksinäisyydestä muiden opiskelijoiden kanssa. Voit saada vertaistukea pohdintoihisi sekä tietoa siitä, millaista apua yksinäisyyteen on saatavilla.
Huomaatko häiriintyväsi luennoilla kirkkaista valoista, epämukavista penkeistä tai muiden ohikulkijoiden liikkeistä? Onko ruuhkaisessa tilassa opiskeluun keskittyminen vaikeaa tai jopa täysi mahdottomuus? Tuntuuko, että keskittymisesi vie mukanaan muut kuin oleelliset asiat, vaikka kuinka yrittäisit? Oletko kampuksella käynnin jälkeen ihan poikki? Varsinaisen opiskelun lisäksi erilaiset opiskeluympäristön ärsykkeet voivat kuormittaa paljonkin. Pidemmällä aikavälillä aistien ylikuormittuminen voi vaikuttaa jaksamiseen. Onneksi tutustumalla omiin ominaisuuksiinsa voi oppia vähentämään kuormitusta. Opitaan yhdessä itsestämme ja toisistamme juttelemalla aiheesta!
Do group situations, small talk, or speaking in front of a class make you anxious? Over a third of students experience social anxiety – so you’re not alone! In this group chat, you can share your experiences, receive peer support, and discuss practical ways to manage social situations more easily. Join in a warm and accepting environment where everyone is free to be themselves.
QueerMieli-vertaisryhmät on tarkoitettu yli 18 vuotiaille queereille/sateenkaareville/lhbtiqa+-yhteisöön kuuluville korkeakoulQueerMieli-hankkeen vertaisryhmätuopiskelijoille. Voit myös olla vielä omaa sateenkaarevuutta ja identiteettiä pohtiva. Tärkeintä on valmius omien ajatusten ja kokemusten jakamiseen, halu löytää keinoja vähemmistöstressin kanssa selviytymiseen ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen, sekä halu tarjota vertaistukea.
Have a cup of tea or coffee and come and listen to what you, working with or otherwise being in touch with students in higher education need to know about these issues.
QueerMieli-hankkeen vertaisryhmät on tarkoitettu yli 18 vuotiaille queereille/sateenkaareville/lhbtiqa+-yhteisöön kuuluville korkeakouluopiskelijoille. Voit myös olla vielä omaa sateenkaarevuutta ja identiteettiä pohtiva. Tärkeintä on valmius omien ajatusten ja kokemusten jakamiseen, halu löytää keinoja vähemmistöstressin kanssa selviytymiseen ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen, sekä halu tarjota vertaistukea.
Arviolta 20–25 prosentilla ihmisistä on oppimisen vaikeuksia. Oppimisen vaikeuksien taustalla voi olla esimerkiksi lukivaikeus, hahmottamisen vaikeudet, neuropsykiatriset ominaisuudet tai mielenterveyden haasteet. Oppimisen vaikeudet eivät estä opinnoissa pärjäämistä, mutta tuen saaminen ja itselle sopivien keinojen löytäminen on olennaista.
Millaista on olla erilainen oppija korkeakoulussa? Millaisia hyväksi havaittuja oppimisen keinoja olet löytänyt? Mistä voi löytää tukea opiskeluarkeen? Tule chattiin jakamaan yhdessä ajatuksia, tunteita ja kokemuksia opiskelusta korkeakoulussa erilaisena oppijana. Et tarvitse oppimisvaikeuden diagnoosia tullaksesi mukaan keskusteluun.
Our training for personnel in higher education increases awareness of minority stress; discriminatory structures fueling it and its effects on students’ well-being. We will look into ways to promote inclusion and non-discrimination in teaching and student services.
Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmä on suunnattu yksinäisyyttä kokeville korkeakouluopiskelijoille. Ryhmä on verkkovälitteinen ja kokoontuu Discord-alustalla. Ryhmässä pyritään lisäämään ymmärrystä omista ajatuksista ja toiminnasta ja löytämään toimivia keinoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Ryhmässä pääsee myös jakamaan asioita muiden opiskelijoiden kanssa ja kuulemaan muiden kokemuksia tuetussa ja ohjatussa ympäristössä.
Mies, onko sinulle vaikeaa ilmaista tunteitasi toiselle miehelle? Tuntuuko, että välittämisen tai hellyyden osoittaminen miesten kesken on jotenkin outoa tai sopimatonta? Miesten väliset suhteet perustuvat usein kilpailuun ja voimannäyttöön, mikä voi tehdä tunteiden jakamisesta tai läheisyyden osoittamisesta haastavaa – jopa pelottavaa. Moni mies avautuu vain kumppanilleen tai läheisille ystäville, mikä rajoittaa mahdollisuuksia kokea aitoa ihmisten välistä läheisyyttä.
Ympäristö ja tulevaisuus ovat kaikkien mielessä, tavalla tai toisella, ja niin täytyy ollakin. Webinaarissa nuorten näkökulmaa tuo ilmastodelegaatti Antti Regelin, ja lisäksi kuulemme tuoretta tutkimusta ja käytännön työkaluja hyvän tulevaisuuden rakentamiseen.
Do you represent a minority in your field of study? Do you feel like you don't always dare to be yourself? Or that you always have to somehow position yourself to assumptions made about the group you represent? Have you felt concerned about, what it will be like at internships or workplaces and how you will be met by others?
This time in Nyyti's chat, we are talking about minority stress experiences and coping with them in studies, during internships or at the early stages of working life. Welcome to chat about how you are doing, to share pleasant and uncomfortable experiences or your thoughts about what people should understand better, when it comes to human diversity.
Webinaari sopii sinulle, joka pohdit, millä tavalla sinun työhösi kuuluu se, ovatko kohtaamasi opiskelijat lhbtiqa+-ihmisiä vai ei, tai mitä näistä teemoista olisi nykyään hyvää tietää.
Queer-opiskelijoille avoin tilaisuus Helsingin yliopiston Ohjauskulmassa. Myös ruotsiksi ja englanniksi.
Edustatko omalla opiskelualallasi vähemmistöä? Tuntuuko, että et aina uskalla olla oma itsesi? Tai että sinun pitää aina jollakin tavalla suhtautua edustamasi ryhmään kohdistuviin oletuksiin? Oletko kokenut jännitystä siitä, millaista harjoitteluissa tai työelämässä tulee olemaan ja miten sinuun suhtaudutaan? Nyytin chatissä juttelemme tällä kerralla vähemmistöstressikokemuksista ja niiden kanssa pärjäämisestä. Tervetuloa juttelemaan siitä, mitä sinulle kuuluu, jakamaan kivoja ja ikäviäkin kokemuksia tai toiveita siitä, mitä ihmisten olisi hyvä ymmärtää moninaisuudesta paremmin!
Webinaari sopii sinulle, joka haluat ymmärtää paremmin, miksi sateenkaarevat, useammin kuin cissukupuoliset heterot opiskelijat, kokevat hyvinvointiin liittyviä ongelmia.
Toivo-ryhmässä pohditaan kuuden viikon ajan toivon teemoja erilaisten näkökulmien ja konkreettisten harjoitteiden kautta sekä yhdessä toisten ryhmäläisten kanssa keskustellen. Kantavina teemoina ryhmässä ovat itsetuntemus, voimavarat, vahvuudet sekä unelmat.