Mindfulness ja stressinlievitys -kurssi

Ryhmä on täynnä. Täysi-ikäisille opiskelijoille suunnatuilla Mindfulness ja stressinlievitys -kurssilla opit taitoja, joiden avulla voit hallita paremmin stressiä sekä parantaa kykyäsi rentoutua. Kantavana teemana on utelias, hyväksyvä ja ystävällinen asenne omia tunteita ja ajatuksia kohtaan.

QueerMieli-vertaisryhmä

Ryhmä on täynnä. QueerMieli-vertaisryhmät on tarkoitettu yli 18 vuotiaille queereille/sateenkaareville/lhbtiqa+-yhteisöön kuuluville korkeakouluopiskelijoille. Voit myös olla vielä omaa sateenkaarevuutta ja identiteettiä pohtiva. Tärkeintä on valmius omien ajatusten ja kokemusten jakamiseen, halu löytää keinoja vähemmistöstressin kanssa selviytymiseen ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen, sekä halu tarjota vertaistukea.

QueerMieli-vertaisryhmä

Ryhmä on täynnä. QueerMieli-hankkeen vertaisryhmät on tarkoitettu yli 18 vuotiaille queereille/sateenkaareville/lhbtiqa+-yhteisöön kuuluville korkeakouluopiskelijoille. Voit myös olla vielä omaa sateenkaarevuutta ja identiteettiä pohtiva. Tärkeintä on valmius omien ajatusten ja kokemusten jakamiseen, halu löytää keinoja vähemmistöstressin kanssa selviytymiseen ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen, sekä halu tarjota vertaistukea.

NyytinChat: Saanko olla erilainen oppija?

Arviolta 20–25 prosentilla ihmisistä on oppimisen vaikeuksia. Oppimisen vaikeuksien taustalla voi olla esimerkiksi lukivaikeus, hahmottamisen vaikeudet, neuropsykiatriset ominaisuudet tai mielenterveyden haasteet. Oppimisen vaikeudet eivät estä opinnoissa pärjäämistä, mutta tuen saaminen ja itselle sopivien keinojen löytäminen on olennaista.
Millaista on olla erilainen oppija korkeakoulussa? Millaisia hyväksi havaittuja oppimisen keinoja olet löytänyt? Mistä voi löytää tukea opiskeluarkeen? Tule chattiin jakamaan yhdessä ajatuksia, tunteita ja kokemuksia opiskelusta korkeakoulussa erilaisena oppijana. Et tarvitse oppimisvaikeuden diagnoosia tullaksesi mukaan keskusteluun.

QueerMieli Training for Personnel in Higher Education

Our training for personnel in higher education increases awareness of minority stress; discriminatory structures fueling it and its effects on students’ well-being. We will look into ways to promote inclusion and non-discrimination in teaching and student services.

NyytinChat: Miten löytää uusia tuttavuuksia?

Tämä chat on ihan jokaiselle, joka haluaa tulla tänään kahvittelemaan yhdessä ja vaihtamaan ajatuksia, sekä saamaan ja jakamaan vinkkejä tuttavuuksien löytämisestä. Chatin aikana tutustutaan lähemmin myös kaverihaku-kanavaan yhdessä. Mukana juttelemassa Nyytin asiantuntija Annina. Tervetuloa rupattelemaan ja viettämään aikaa yhdessä!

Ilmastotunteet pelissä -peli-ilta

Maksuton ja kaikille avoin Ilmastotunteet pelissä -peli-ilta kokoaa yhteen tuttuja ja tuntemattomia uuden Ilmastotunnepelin äärelle keskustakirjasto Oodiin, Helsinkiin keskiviikkona 19.3.2025 klo 16–18. Tule mukaan rentoon pelitapahtumaan!

Ilmastokahvila

Helsingin yliopiston Viikin kampuskirjasto Viikinkaari 11, Helsinki, Finland

Ilmastokahvila 25.2.2025 klo 16.30-18.30 Helsingin yliopiston Viikin kampuskirjaston Elopelto-tilassa osoitteessa Viikinkaari 11, 00140 Helsinki.  Teemana kestävän kehityksen tavoitteet maailmanrauhan rakentamisessa. Tule juttelemaan matalalla kynnyksellä ilmastoon, tulevaisuuden epävarmuuteen ja kaikenlaisiin kriiseihin liittyvistä ajatuksistasi. Yhdessä löydämme ainakin pieniä ratkaisuja, rohkeutta yrittää ja toivon kipinöitä.

Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmä

Kevään ryhmä on täynnä. Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmä on suunnattu yksinäisyyttä kokeville korkeakouluopiskelijoille. Ryhmä on verkkovälitteinen ja kokoontuu Discord-alustalla. Ryhmässä pyritään lisäämään ymmärrystä omista ajatuksista ja toiminnasta ja löytämään toimivia keinoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Ryhmässä pääsee myös jakamaan asioita muiden opiskelijoiden kanssa ja kuulemaan muiden kokemuksia tuetussa ja ohjatussa ympäristössä.

NyytinChat: Mies vailla läheisyyttä

Mies, onko sinulle vaikeaa ilmaista tunteitasi toiselle miehelle? Tuntuuko, että välittämisen tai hellyyden osoittaminen miesten kesken on jotenkin outoa tai sopimatonta? Miesten väliset suhteet perustuvat usein kilpailuun ja voimannäyttöön, mikä voi tehdä tunteiden jakamisesta tai läheisyyden osoittamisesta haastavaa – jopa pelottavaa. Moni mies avautuu vain kumppanilleen tai läheisille ystäville, mikä rajoittaa mahdollisuuksia kokea aitoa ihmisten välistä läheisyyttä.

Luovan kirjoittamisen työpaja ympäristötunteista

Millaisia tunteita ympäristön tila ja tulevaisuus sinussa herättävät? Haluaisitko kokeilla, miten kirjoittaminen voi tukea näiden käsittelyä? Tule mukaan luovan kirjoittamisen työpajaan, jossa ympäristötunteita tunnustellaan lyhyiden ja lempeiden kirjoitusharjoitusten avulla.

Nyytis Chat: Minority stress when studying, training or entering the working life?

Nyytin Discord

Do you represent a minority in your field of study? Do you feel like you don't always dare to be yourself? Or that you always have to somehow position yourself to assumptions made about the group you represent? Have you felt concerned about, what it will be like at internships or workplaces and how you will be met by others?
This time in Nyyti's chat, we are talking about minority stress experiences and coping with them in studies, during internships or at the early stages of working life. Welcome to chat about how you are doing, to share pleasant and uncomfortable experiences or your thoughts about what people should understand better, when it comes to human diversity.

NyytinChat: Vähemmistöstressiä opiskelussa, harjoittelussa tai työelämään siirtyessä?

Edustatko omalla opiskelualallasi vähemmistöä? Tuntuuko, että et aina uskalla olla oma itsesi? Tai että sinun pitää aina jollakin tavalla suhtautua edustamasi ryhmään kohdistuviin oletuksiin? Oletko kokenut jännitystä siitä, millaista harjoitteluissa tai työelämässä tulee olemaan ja miten sinuun suhtaudutaan? Nyytin chatissä juttelemme tällä kerralla vähemmistöstressikokemuksista ja niiden kanssa pärjäämisestä. Tervetuloa juttelemaan siitä, mitä sinulle kuuluu, jakamaan kivoja ja ikäviäkin kokemuksia tai toiveita siitä, mitä ihmisten olisi hyvä ymmärtää moninaisuudesta paremmin!

Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -webinaari

Miten voimme pitää huolta mielemme hyvinvoinnista ekokriisin aikana? Miten luoda uskoa tulevaan, kun maailma näyttää synkältä?
Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -webinaarissa mielen hyvinvoinnista ekokriisin aikana sekä tulevaisuususkosta puhuvat nuorten ilmastodelegaatti Antti Regelin, aktivistimummo ja EU-ilmastolähettiläs Anu Harkki sekä Sitran ennakoinnin asiantuntija Otto Tähkäpää.

Toivo mielessä -vertaisryhmä

Toivo-ryhmässä pohditaan kuuden viikon ajan toivon teemoja erilaisten näkökulmien ja konkreettisten harjoitteiden kautta sekä yhdessä toisten ryhmäläisten kanssa keskustellen. Kantavina teemoina ryhmässä ovat itsetuntemus, voimavarat, vahvuudet sekä unelmat.

Go to Top