NyytinChat: Vinkkejä ajanhallintaan

Tuntuuko sinusta, että on aina kiire? Jääkö opiskelulle liian vähän aikaa? Vai onko sinulla tunne, ettet saa mitään aikaiseksi? Entä koetko, ettei aika riitä palautumiseen tai sinulle merkityksellisiin asioihin? Tervetuloa chattiin juttelemaan siitä, mitä ajanhallinta oikeastaan on ja millä keinoin itse voisit hyötyä ajanhallinnan keinoista. Samalla pääset myös jakamaan porukalla kokemuksia ja vinkkejä ajankäytön helpottamiseksi opiskeluarjessa.
Lue lisää

Juttutuokio: Välttämätön, tarpeellinen vai turha?

Onko hintojen nousu, arjen kallistuminen tai oma kulutus mietityttänyt? Julkisessa keskustelussa on paljon mielipiteitä siitä, kuinka paljon mikäkin saisi maksaa, tai kuinka tärkeä jokin asia on. Kohdistuuko rahankäyttösi just sinulle tärkeisiin asioihin? Oletko miettinyt miten välttämättömät ja tarpeelliset asiat eroavat toisistaan?
Lue lisää

Juttutuokio: Vahvuustyöpaja osa 1

Mitä vahvuuksia sinulla on, kuvaile itseäsi hieman? Omasta historiastaan voi olla helpompi kertoa, mutta vahvuuksien tunnistaminen ja sanoittaminen on monelle meistä hankalaa. Mitä kaikkea viisauteen kuuluu? Miten innokkuus tai [...]

Nyyti’s Chat: Tips for time management

Do you feel like you're always in a hurry? Is there too little time left for studying? Or do you feel like you can't get anything done? And do you feel like you don't have enough time to recover or do things that are important to you? Welcome to the chat to talk about what time management actually is and how you could benefit from time management methods. At the same time, you can also share experiences and tips with the group to make time management easier in everyday study.
Lue lisää

Opiskelijoiden mielenterveysviikko

Opiskelijoiden mielenterveysviikko (OMTV) on opiskelijahyvinvointiverkoston koordinoima kampanja, jonka avulla nostetaan esiin opiskelijoiden mielenterveystilannetta ja rakennetaan mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria. Opiskelijoiden mielenterveysviikkoa vietetään vuonna 2025 viikolla 15 (7.-13.4.2025).
Lue lisää

MiehenTila -vertaisryhmä

Ahdistaako? Ärsyttääkö? Vituttaako? Kaipaisitko porukkaa, joiden kanssa puhua näistä asioista? Meillä olisi vertaisryhmä sinua varten, jossa pääset kertomaan asioista turvallisesti ja luottamuksellisesti. MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29 -vuotiaille miehille, [...]

NyytinChat: Kirjolla opinnoissa

Hei autismikirjon opiskelija! Millaisia kokemuksia korkeakoulusta sinulla on ollut? Oletko saanut tukea koulultasi opiskeluarjen sujumiseen? Tai oletko mahdollisesti itse kehittänyt hyviä rutiineja, joista voisit vinkata toisille opiskelijoille? Tule mukaan chattiin kertomaan kokemuksiasi ja yhdessä juttelemaan muiden kirjolla olevien opiskelijoiden kanssa opiskelusta ja arjen rutiineista. Et tarvitse diagnoosia tullaksesi mukaan keskusteluun.
Lue lisää

Sateenkaarinuori – mitä kuuluu? -työpaja, Lappeenranta

Lappeenranta

Sateenkaarinuori - mitä kuuluu? -työpaja Lappeenrannassa yhteisötalolla. Työpajassa pohditaan yhdessä vähemmistöstressiä ja sen vaikutusta mielenterveyteen, sekä erilaisia itsehoivan keinoja. Tapahtuman järjestävät QueerMieli -hanke ja Tyttöjen tila, Nicehearts ry osana Opiskelijoiden mielenterveysviikkoa.
Lue lisää

Hae vertaismentoria tueksesi syyslukukaudelle 2025

Takaisin opintoihin -mentorointi on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jaksamisen tai mielenterveyden haasteet ovat vaikuttaneet tai vaikuttavat opiskelukykyyn. Mentori tarjoaa vertaistukea ja rinnalla kulkemista opiskeluun liittyvien haasteiden kohtaamisessa.

Sateenkaareva Yksinäisyys -vertaisryhmä

Ryhmä on täynnä. Sateenkaareva Yksinäisyys -ryhmä on tarkoitettu lhbtiqa+ -korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat pohtivat omia yksinäisyyden kokemuksiaan ja yksinäisyyteen liittyviä tunteita.Suljetussa ryhmässä kokoonnutaan yhdessä muiden sateenkaarevien ja yksinäisyyttä kokevien opiskelijoiden kanssa keskustelemaan, jakamaan omia kokemuksia ja oivalluksia sekä saamaan ja antamaan vertaistukea. Ryhmän teemoina ovat mm. yksinäisyys ja vähemmistöstressi, yksinäisyyteen liittyvät ajatus- ja toimintamallit, tunteet ja tunnesäätely sekä myötätunto.

NyytinChat: Opiskelu mielenterveyden haasteiden kanssa

Millaista on opiskella mielenterveyden haasteiden kanssa? Mistä tietää, milloin on oikea aika jäädä sairauslomalle? Miten kertoa haasteista oppilaitoksen henkilökunnalle, opiskelukavereille tai läheisille? Millaista tukea toivoisit saavasi opintoihisi? Tervetuloa chattiin jakamaan ajatuksia ja kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa kanssa. Et tarvitse diagnoosia tullaksesi mukaan keskusteluun.

Vertaistuokio: Oppimisvaikeudet – mitä ne on?

Vertaistuokioiden ensimmäisessä tapaamisessa jutellaan oppimiseen liittyvistä haasteista, niiden eri muodoista ja siitä, miten oppimisen haasteet voivat vaikuttaa opiskeluun ja elämään ylipäätään. Oppimisvaikeuksien tunnistaminen on tärkeää asianmukaisen avun ja tuen saamiseksi, mutta myös itsetuntemuksen lisääntymisen näkökulmasta. Tunnistamisen lisäksi on tärkeä puhua oppimisen haasteiden herättämistä tunteista. Tuu mukaan tiistaina 6.5.2025 kello 15-17 jakamaan sun ajatuksia ja kokemuksia oppimisen haasteista!

Go to Top