Kesätyö – vinkkejä kesätyön hakemiseen

Jutun tiivistelmä

  • Kesätöiden hakeminen alkaa ajoissa: Yleisesti kesätyöhaku alkaa tammikuussa, mutta joillakin aloilla haku voi alkaa jo edellisen vuoden lopulla. Hakuun kannattaa valmistautua hyvissä ajoin.

  • Oman osaamisen tunnistaminen on tärkeää: Ennen työnhakua on tärkeää kartoittaa oma osaaminen, joka ei rajoitu vain alan koulutukseen vaan sisältää myös käytännön kokemukset, taidot ja persoonallisuuden piirteet.

  • Hyödynnä käytännön vinkkejä ja työkaluja: Käy kurkkaamassa esimerkiksi tämän sivuston muut artikkelit sekä Oikotie.fi ja Duunitori, saadaksesi vinkkejä kesätöiden hakuun ja oman osaamisen esittelyyn.

  • Osaaminen kehittyy kokemuksen kautta: Työelämän osaaminen ei tule vain koulutuksesta, vaan myös kokemuksista eri tehtävissä. Tunnistamalla nämä taidot voit tuoda ne esiin hakemuksissa ja haastatteluissa.

Lue juttu tarkemmin alta:

Kesätyöt eivät ole vain tapa ansaita rahaa – ne ovat myös mahdollisuus oppia uutta ja saada kokemusta tulevaisuutta varten! Kesätöiden hakeminen voi olla jännittävää, mutta myös haastavaa, stressaavaa ja turhauttavaa. Hakeminen saattaa jopa ahdistaa. Hakemuksia joutuu lähettämään moniin paikkoihin, vastausta voi joutua odottamaan ja kilpailu voi olla kovaa. Tutustu vinkkeihimme, joilla voit erottua joukosta!

  • Räätälöi hakemus – Yksi ja sama hakemus ei toimi kaikkialle! Kerro, miksi juuri sinä olisit hyvä kyseiseen työhön.
  • Ole ajoissa – Suosituimmat paikat täyttyvät nopeasti, joten toimi heti!
  • Näytä aktiivisuutesi – Joskus työpaikan voi saada kyselemällä suoraan yrityksestä, vaikkei avoimia paikkoja olisikaan.
  • Muista asenne – Vaikka et vielä omistaisi pitkää CV:tä, innokkuus ja halu oppia ovat työnantajille tärkeitä.

Oman osaamisen kartoittaminen oleellista työhakuprosessissa

Urasuunnittelu ja työnhaun onnistuminen pohjautuu hyvään itsetuntemukseen. Oman osaamisen kartoittaminen on olennaista työnhakuprosessissa. Oma osaaminen täytyy tunnistaa ja pukea sanoiksi.

Osaaminen työelämässä on paljon muutakin kuin oman alan ammatillinen osaaminen. Osaamista kertyy ajan myötä eri tavoin. Osa osaamisesta tulee muodollisesta koulutuksesta ja tutkinnoista, mutta suurin osa kehittyy kokemuksen kautta. Omat tietosi, taitosi, persoonallisuutesi ja kiinnostuksen kohteesikin vaikuttavat osaamiseesi. Monesti osaaminen on niin itsestään selvää, ettemme edes huomaa sen olemassaoloa.

Osaamisen tunnistaminen auttaa osaamisen hyödyntämisessä erilaisissa tehtävissä ja aloilla.

Lue lisää

Ulkopuoliset lähteet