Nyytin podcast-sarjassa – NyytiCast – puhutaan rohkeasti mielenterveydestä ja opiskelijoiden hyvinvoinnista. Podcastien teemat vaihtelevat ja mukana on aina mielenkiintoisia vieraita.
Miten tutkittua tietoa ilmastoasioista tulisi välittää eteenpäin? Miten tunteet kannattaisi huomioida prosessissa? Vieraina ACCC-huippututkimuskeskittymässä työskentelevä, Safer Climate -verkoston vetäjä Rosa Rantanen ja kestävän kehityksen kouluttaja, vuoden…
Harkkakokemuksia opiskeluajalta löytyy monenlaisia. Usein ne ovat tärkeitä oppimiskokemuksia ja mahdollisuuksia itsetuntemuksen vahvistamiseen, mutta mukana tulee myös jännitystä, epäonnistumisten pelkoa…
Voiko ympäristökriisiin liittyvä tieto olla traumaattista? Miten vaikeista asioista vaietaan yksilön ja yhteiskunnan tasolla? Mitä puheeksiottamisessa kannattaisi huomioida? Jakson vieraana…
Niin kutsuttu aivodoping, eli lääkkeiden ja päihteiden käyttäminen mm. opiskelukyvyn tehostamiseksi on toistaiseksi vaiettu, mutta olemassa oleva ilmiö myös Suomessa….
Millaista opiskelu ADHD:n kanssa voi olla? Entä millaisilta asenteet ADHD:ta kohtaan vaikuttavat nykyään? Teema on saanut paljon huomiota viime aikoina,…
Koronapandemia on jättänyt jälkensä opiskelijoiden mielenterveyteen ja opiskelijakulttuuriin. Mutta mitä seuraavaksi? Millaisia pitkäaikaisvaikutuksia pandemiasta seuraa, ja miten niitä voisi ehkäistä…
Itsemyötätunnosta ja sen tärkeydestä puhutaan paljon, mutta mitä se oikeastaan käytännössä tarkoittaa? Miksi itsemyötätunto on niin ajankohtaista juuri nyt? Mitä…
Riittämättömyyden tunne – varmasti jokaiselle opiskelijallekin tuttu seuralainen. Mutta mistä se oikein voi juontaa juurensa, ja miten sitä voisi lieventää…
Koronapandemia on tutkitusti laukaissut syömishäiriöitä ja aiemmin alkaneiden häiriöiden oireet ovat vaikeutuneet pandemiaolojen johdosta. Mitkä persoonallisuuspiirteet ja ympäristötekijät altistavat sairastumiselle?…