Hyppää sisältöön

Tukikeskustelu

Tukikeskustelu on Nyytin ammattilaisten tarjoamaa psykososiaalista keskustelutukea opiskelijan jaksamisen, mielenterveyden ja opiskelukyvyn haasteisiin. Tukikeskustelun tarkoituksena on tarjota kuunteluapua ja auttaa opiskelijaa jäsentämään omaa tilannettaan, tunnistamaan omia voimavarojaan ja löytämään uusia näkökulmia. Puheeksi voi ottaa laajasti erilaisia kysymyksiä, kuten identiteettiin, ihmissuhteisiin, rooleihin, opiskelun merkityksellisyyteen tai maailmantuskaan liittyviä teemoja.

Tukikeskustelu sopii stressiä, kuormittuneisuutta ja lieviä mielenterveysoireita kokeville opiskelijoille. Osallistuminen ei edellytä diagnoosia. Tukikeskustelu ei ole psykoterapiaa, psykiatrista hoitoa, opintojen ohjausta tai neuvontaa sosiaalietuuksista. Tarvittaessa osallistuja ohjataan tarkoituksenmukaisten palveluiden piiriin.

Tukikeskusteluja ei kirjata mihinkään potilas- tai asiakastietojärjestelmään eikä osallistujista muodosteta yksilöityjä tietoja sisältävää henkilörekisteriä. Tarvittava toiminnan arviointi toteutetaan ilman henkilö- ja tunnistetietoja.

Tukikeskustelu voi olla kertaluontoinen 45 minuutin keskustelu tai tukikeskusteluja voi olla enintään kolme. Keskustelut käydään pääosin kasvokkaisesti etäyhteyksin Teams- tai Zoom- tai GoogleMeet -sovelluksilla. Keskusteluissa noudatetaan Nyytin turvallisemman tilan periaatteita.

Tukikeskustelu on tarkoitettu täysi-ikäisille opiskelijoille. Se on luottamuksellista ja osallistujalle maksutonta. Osallistua voi halutessaan myös nimimerkillä. Tällä hetkellä tukikeskusteluja voidaan tarjota vain suomeksi.

Tukikeskusteluun hakeudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake. Nyytin työntekijä on ilmoittautuneeseen yhteydessä noin viikon sisällä keskusteluajankohdan sopimiseksi.

Toistaiseksi toiminta on kokeiluluontoista vuoden 2024 loppuun asti.