Uskalla hakea apua

14.4.2021

Lähes kaksi vuotta sitten sain ensimmäisen paniikkikohtaukseni aivan yllättäen. En ymmärtänyt, mistä oli kyse, ja lakaisin kaiken maton alle yrittäen jatkaa normaalia elämää.

Pian ymmärsin, ettei se onnistunut. Kohtauksia tuli yhä useammin, mikä oli vaikeaa. En kertonut kellekään, ennen kuin vuoden kärsittyäni uskalsin ottaa yhteyttä koulupsykologiin.

Miksen hakenut apua aiemmin? Mielessäni pyöri ajatuksia siitä, että ”ongelmani eivät ole riittävän suuria”, ”muilla menee huonommin”, ”en halua vaivata ketään” jne.

Tiedän, että monet ajattelevat samoin eivätkä siksi uskalla hakea apua, mutta hakekaa silti. Se on ehdottomasti paras tekemäni päätös! Tiedän, ettei se ole helppoa, mutta lopputulos on sen arvoinen.

Uskalla hakea apua, puhu ystävän tai perheenjäsenen kanssa, kerro siitä kelle tahansa, jottei sinun tarvitse olla yksin.

Muista kysyä ystäviltäsi ja tutuiltasi, mitä heille kuuluu – se vie vain muutaman sekunnin mutta merkitsee paljon enemmän!

Keräsimme opiskelijoiden tarinoita avun hakemisesta ja siihen liittyvistä haasteista osana #AvunArvoinen -kampanjaa. Julkaisimme näitä tarinoita pitkin kampanja-aikaa 12.–23.4.2021.Opiskelijoiden mielenterveyspäivän #AvunArvoinen -kampanjalla halusimme kannustaa nuoria ja opiskelijoita jakamaan kokemuksiaan. Ennen kaikkea haluamme kannustaa sinua hakemaan apua, kun koet sitä tarvitsevasi. näyttääksemme miten moninaisia kokemuksia opiskelijat ovat kohdanneet avun etsimisen polulla.
Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla. Tärkeintä on, ettet jää huolesi kanssa yksin. 

Anonyymi
Olen 21-vuotias nuori nainen. Urheilu kaikissa muodoissaan on lähellä sydäntä, ja olen myös kiinnostunut mielenterveysongelmista sekä niihin liittyvien tabujen rikkomisesta