Valmiit koulutuspaketit
Koulutusmateriaalit tarjoavat tietoa, vinkkejä ja välineitä siihen, kuinka pitää huolta niin omasta kuin toisten hyvinvoinnista opiskeluarjessa. Voit hyödyntää niitä mm. luentojen ja työpajojen materiaalina. Ne on suunnattu erityisesti opiskelijoille, mutta myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille.
Koulutusmateriaalit koostuvat diasarjoista. Kunkin diasarjan muistiinpanoista löytyy myös lisätietoa diojen sisällöistä sekä tehtäviä ja kysymyksiä yhteisesti pohdittaviksi. Materiaaleja voi vapaasti räätälöidä ja yhdistellä kulloiseenkin tarkoitukseen parhaiten sopivaksi.
Hyödynnä myös muuta materiaaliamme koulutuspakettien yhteydessä, mm. oppaamme sisältävät hyödyllisiä tehtäviä ja harjoitteita työpajoissa käytettäviksi.
Lataa materiaalit tästä
Ajanhallinta on taito
Koulutuspaketin keskiössä on ajanhallinta, kuten ajankäytön suunnittelu ja priorisointi opiskeluarjessa. Materiaalissa käsitellään mm. seuraaviin kysymyksiä: Mitä ajanhallinta tarkoittaa ja millaisia haasteita siihen liittyy? Miten omaa ajankäyttöä voi hallita paremmin? Voiko vitkuttelua helpottaa? Kuinka huolehtia omasta palautumisesta kaiken kiireen keskellä?
Jaksa jaksaa opiskeluarjessa
Koulutuspaketti keskittyy jaksamiseen ja palautumiseen opiskeluarjessa. Aihepiiriä lähestytään mm. seuraavien kysymysten kautta: Millaisista elementeistä hyvä arki koostuu? Miten ylläpitää ja tukea omaa jaksamista sekä mielen hyvinvointia? Onko ok, jos aina ei jaksa? Mistä tunnistaa ylikuormittumisen ja kuinka rentoutua arjessa? Pääset lataamaan diasetin omaan käyttöösi tai esittämään sen Google Slides -palvelusta. Lataa valitsemalla Tiedosto ja Lataa laitteelle.
Jännittäminen
Jännittäminen-koulutuspaketti tarkastelee jännittämisen syitä ja sitä, kuinka helpottaa jännittämistä. Miksi ihminen jännittää ja miltä jännittäminen tuntuu ovat kysymyksiä, jonka kautta aihetta myös lähestytään. Diasarja opastetaan myös avun lähteille, kun jännittäminen on häiritsevää.
Yhteisöllisyydestä opiskelukykyä
Koulutuspaketti tarkastelee myötätuntoa, niin itseä kuin toisia kohtaan. Aihepiiriä lähestytään mm. seuraavien kysymysten kautta: Mitä myötätunto tarkoittaa? Miksi se on tärkeää ja mihin sitä tarvitaan? Kuinka harjoittaa myötätuntoa opiskeluarjessa? Miten olla lempeämpi itseä ja toisia kohtaan? Voiko myötätuntotaitoja harjoitella? Miten se onnistuu?